Impressies van een Italiaanse markt

In het blad zien we veel foto’s van gerechten, eindproducten van de bereiding van een lijstje – soms een behoorlijk lijstje – van ingrediënten uit de Italiaanse keuken. Eigenlijk zien we die ingrediënten niet zo vaak in hun oorspronkelijke vorm voorbijkomen, zoals je ze in Italië op de markt vindt.

Veel ingrediënten zijn voor het gemak ook best te vervangen door het een of ander, alleen wie op de letter nauwkeurig wil zijn zal een boodschappenronde langs speciaalzaken moeten maken om alles bij elkaar te krijgen. Ook leuk om te doen, toch zou het geweldig zijn om voor één keer een complete Italiaanse versmarkt, denk aan de markt van Turijn, om de hoek te hebben. Alle groente, fruit, vis, vlees, brood, deegwaren, kaas en kruiden bij elkaar. Het blijft vooralsnog een droom. Op een markt als de Albert Cuyp kom je best een heel eind, ik was behoorlijk onder de indruk van de viskramen, maar het is toch niet helemaal te vergelijken met dit:

Cuore di bue-tomaten


Pachino-tomaten


Courgette


Paprika


Cime di rapa


Broccoletti


Artisjokken


Andere artisjokken


Schoongemaakte artisjokken om rauw te eten


Cardi (kardoen)


Costine (snijbiet)


Sinaasappels uit Calabrië


Abate-peren


Fichi d’India (cactusvrucht)


Pompoenen


Zoete pompoen


Ansjovis op zout


Kappertjes op zout


Torcetti


Caciocavallo


Canestrato


Pecorino


Provola


Provolone


Scamorza


Geit


Kalfspoot


Cappone (kapoen)


Lam


Piedini (poten) en cotenna (huid)


Salsiccia (verse worst)


Wild zwijn


Baccalà (klipvis)


Zwaardvis


Nog veel meer vis en tot ziens

Eén reactie op “Impressies van een Italiaanse markt”

  1. Lotte zegt:

    Wat een prachtige plaatjes, krijg heimwee naar Italië! Op de zaterdagmarkt in Rotterdam zijn bepaalde producten ook steeds beter verkrijgbaar, maar wat zou het toch leuk zijn als je gewoon op zaterdagochtend even over een markt ergens in Italië zou kunnen struinen!

Geef een reactie