Vleesspiesjes met bonenkruid

Ingrediënten

  • 250 g cannellinibonen (uit blik)
  • 250 g tuinbonen (geblancheerd en gepeld)
  • 200 g lamslende
  • 200 g kipfilet
  • 200 g runderlende
  • 140 g konijnenvlees (van de bout)
  • bonenkruid
  • peterselie
  • extravergine olijfolie
  • zout en peper
  • 4 spiesen
  • grillpan
  • staafmixer

Moeilijkheidsgraad

1 sterren

Bereiding

ca. 35 minuten + wachttijd, voor 4 personen

Recept is te vinden in

La Cucina Italiana mei 2011 op bladzijde 86

Snijd het lams-, kip en konijnenvlees elk in 8 gelijke stukken. Snijd het rundvlees in 4 stukken. Rijg op elke spies afwisselend 2 stukken van elke vleessoort met in het midden een stuk rundvlees. Rits de blaadjes van 8 takjes bonenkruid en hak de blaadjes fijn. Bestrooi de spiesen met het kruid en peper en besprenkel ze met olie. Marineer de spiesen ca. 2 uur in de koelkast. Gril de spiesen 6-7 minuten per kant in een hete grillpan en breng ze op smaak met zout. Pureer de blaadjes van 7 takjes bonenkruid met 3-4 el olie en een bosje peterselie. Warm afzonderlijk de tuinbonen en de cannellinibonen op in de aromatische olie. Serveer de spiesen met de bonen en de olie.

Geef een reactie